Eko BiH mreža
Q

Zahvaljujemo se na interesovanju i podršci!

Dragi naši budući članovi,

Prije nego što nam se pridružite, molimo pročitajte naš etički kodeks kako biste se informisali i upoznali sa sistemima vrijednosti koje poštujemo u okviru mreže.

Etički kodeks mreže Eko BiH

U nastavku kliknite na link.

 

U

Formiran savez “Odbranimo r(ij)eke Balkana”

03.07.2021.

Regionalni savez pod nazivom “Odbranimo r(ij)eke Balkana” formiran je 3. jula u Sarajevu. Savezu su se pridružili ekološki i aktivistički pokreti, organizacije i aktivisti iz regiona (BiH, Crna Gora, Hrvatska, Srbija i Kosovo*) sa ciljem “zajedničke borbe za oslobađanje svih rijeka Balkana”.

Odbranimo r(ij)eke Balkana

Jedan od ciljeva Savez je da se momentalno obustave svi radovi i projekti na rijekama i da se po hitnoj proceduri u svim državama Balkana donesu zakoni o zabrani gradnje malih hidrocentrala.

“Rijeke ne poznaju granice i one su nas spojile. Okupili smo se da se zajedničkim snagama suprotstavimo atacima na naše rijeke i da djelujemo solidarno – borba je jedna i ona je zajednička”, istikali su predstavnici pokreta i organizacija okupljenih u savez.

Tokom konferencije za medije koja je održana na Vilsonovom šetalištu došlo je do verbalnog sukoba predstavnika Saveza sa predstavnicima investitora u MHE koji su se nenajavljeno pojavili i provocirali aktiviste.

Nedavno objavljene vijesti