Eko BiH mreža
Q

Zahvaljujemo se na interesovanju i podršci!

Dragi naši budući članovi,

Prije nego što nam se pridružite, molimo pročitajte naš etički kodeks kako biste se informisali i upoznali sa sistemima vrijednosti koje poštujemo u okviru mreže.

Etički kodeks mreže Eko BiH

U nastavku kliknite na link.

 

U

Poziv za dostavljanje ponuda za poziciju eksternog eksperta

10.06.2021.

Udruženje građana Centar za životnu sredinu za potrebe projekta “Eko BiH” potražuje izradu stručne ekspertize iz oblasti ekonomije

Cilj poziva je osnaživanje argumentacije organizacija civilnog društva iz oblasti zaštite životne sredine/okoliša, te efikasnijeg uključivanja u proces javnih konsultacija u zakonodavnom procesu iz oblasti obnovljivih izvora energije.

poziv eko bih

Projekat finansira Evropska unija, a sprovodi se u saradnji sa Arhus centrom iz Sarajeva i Centrom za ekologiju i energiju iz Tuzle.

Svrha ovog angažmana se ogleda u potrebi da pružalac usluge analizira nacrt Zakona o obnovljivim izvorima energije Republike Srpske i nacrt Zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasnoj kogeneraciji Federacije BiH (dalje: Zakona), te na osnovu stručne analize pripremi komentare, sugestije i preporuke, odnosno izmjene istih nacrta Zakona, a koje će služiti u svrhu zagovaranja usvajanja ovih akata u što kvalitetnijem tekstu.

Otvorena pozicija:

  1. Stručni ekspert iz oblasti ekonomije (Analiza i priprema komentara, prijedloga i amandmana na nacrte Zakona sa aspekta ekonomske opravdanosti) – jedna pozicija

Rok za podnošenje prijava za poziciju eksternih eksperata je 15. juni 2021. godine do 16.00 časova.

Detaljne informacije u vezi sa uslovima i načinom dostavljanja Vaše ponude (primjer finansijske ponude) možete pogledati na ovom linku. (ToR). Napomena: ToR će biti naknadno modifikovan u dijelu rokova zbog ponavljanja poziva.

Nedavno objavljene vijesti